Smeermiddelen

Haalt u het maximale uit uw matrijzen en plunjers? Het inzetten van de juiste lossings en - smeermiddelen heeft een grote invloed op de levensduur en het onderhoud van uw matrijzen en plunjers. Door het selecteren van de juiste lossings- en smeermiddelen kunt u aanzienlijke kosten besparen.

Meer vragen dan antwoorden

Welke lossingsmiddel het beste voor u is? Die vraag kunnen we u helaas niet direct beantwoorden, dat hangt namelijk af van verschillende factoren. Heeft u bijvoorbeeld een centrale of decentrale sproei installatie? Wat is de temperatuur van de matrijs? Welke producten worden er gegoten (klein, groot, complex)? Dit zijn slechts enkele vragen van een reeks aan vragen die beantwoordt dienen te worden om het juiste lossingsmiddel te kunnen selecteren. We lopen deze uiteraard graag een keer samen met u door.

Lossings- en smeermiddelen; standaard en toch maatwerk

Geen enkele situatie is hetzelfde, wel bieden wij voor elke situatie het beste lossings- of smeermiddel! Hoe vraagt u zich af? Door nauw en intensief samen te werken met de firma Geiger & Co, een begrip in de wereld van lossings- en smeermiddelen ten behoeve van het hogedruk spuitgieten. Onder de merknaam Trennex produceren zij een breed scala aan middelen, we onderscheiden in grote lijnen de volgende:

  • Lossingsmiddelen op waterbasis (t.b.v. Aluminium, Magnesium en Zink)
  • Lossingsmiddelen op oliebasis (t.b.v. Aluminium, Magnesium en Zink)
  • Plunjersmeermiddelen op waterbasis
  • Plunjersmeermiddelen op oliebasis (zowel grafiethoudend als grafietvrij)
  • Plunjersmeermiddelen, granulaat (zowel grafiethoudend als grafietvrij)

Heeft u vragen over lossingsmiddelen of plunjersmeermiddelen? Wij helpen u graag!

Downloads